ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ никога не са искали да водят конструктивни

...
 ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ никога не са искали да водят конструктивни
Коментари Харесай

Иван Ченчев: И на последните избори се видя – тежест вляво има единствено БСП

 „ ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в никакъв случай не са желали да водят градивни договаряния, непрестанно наслагваха изискване след изискване, кое от кое по-неизпълнимо, с цел да взривят диалозите между тях. Проблемът е, че на всичко това пленник стана страната. Отвращават хората от политическото пространство – а може би това е задачата им. “ Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Ченчев в предаването „ Офанзива “ на NOVA News.
По думите му за 9 месеца не е направено нищо за българските жители: „ Какво направиха: изпраха се взаимно, като си прекратиха делата, одобриха едвам 11 от тези 80, за които се договаряха сякаш с евроатлантическа устременост, вкараха ни във „ въздушно-капков “ Шенген, в случай че 97% от стокообменът ни минава през сухопътните граници. Това е обидно за хората, тъй като разрешиха като пълновръстен член на Европейски Съюз да ни третират като втора употреба народ. “
Ченчев бе безапелационен, че няма по какъв начин Българска социалистическа партия да взе участие в сглобки и да поддържа каквото и да е държавно управление в това Народното събрание.
„ Този парламент е привършен. Казахме и на президента – няма смисъл да връчва третия мандат на Българска социалистическа партия. Изходът е избори, след което сформиране на постоянно държавно управление с болшинство, обединено към няколко безспорни национални цели “, разяснява социалистът.
Иван Ченчев изрично отхвърли опцията Българска социалистическа партия да взе участие в плаващи болшинства за избор на регулатори.
„ Смятаме, че плаващите болшинства са нездравословни за демокрацията, защото те са и метод за изнудване и извиване на ръце. Това не е почтено по отношение на жителите и ние не бихме го създали. Още по-малко – да участваме в плаващи болшинства с хора, които до неотдавна представляваха нездравословната за България сглобка “, уточни националният представител.
По думите на Ченчев Българска социалистическа партия не се тормози от различни листи, защото и на последните избори е имало такива и ясно се е видяло, че тежест в лявото пространство има само Българска социалистическа партия.
„ Пирински, Божинов, Масларова, Манолова, Първанов, Добрев и други са остарели лица в Българска социалистическа партия, които от дълго време желаят да овладеят партията и се пробват да го създадат по всевъзможен метод “, сподели Ченчев във връзка състоялата се среща на вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия и някогашни членове на партията.
„ Това е парадокс – хора, които не са членове на Българска социалистическа партия и даже са основали други партии,  да споделят какво да прави Българска социалистическа партия и да основават придвижвания вътре в партията. Тези остарели лица ли са модерното ляво? Не, това са хора, които гледат главно персоналния си интерес “, съобщи Иван Ченчев.
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР